Mama, ik verveel me zo

“Mama, ik verveel me zo”…”Ga maar op de kop staan.”

Vroeger…toen er nog geen internet was, geen mobieltjes, geen tv overdag (alleen woensdagmiddag)..toen…toen had m’n moeder – als ik zei dat ik me verveelde – nog niet kunnen zeggen “ga maar naar Patatap”. Nee, ik kreeg te horen dat ik op m’n kop kon gaan staan.

Tegenwoordig kunnen de ouders wel zeggen: “Ga maar naar Patatap” (nádat je je huiswerk af hebt, en geoefend hebt voor muziek, en je kamer opgeruimd, en je huisdier hebt gevoerd…).

Voor dat soort momenten heb ik 3 website’s gevonden waarbij je op je toetsenbord moet tappen. Soms leerzaam maar vooral grappig en een leuke tijdverdrijf 🙂

1. Tempo vasthouden

Hoe goed ben jij in het vasthouden van het ritme? Ga naar https://www.concerthotels.com/got-rhythm en tik mee op je toetsenbord. De tikken die je hoort zal steeds zachter worden (fade out) waarna je dus zelf het tempo moet vasthouden.

Let wel op. Het kan verslavend zijn!

Mijn record tot nu toe is 923

2. Concertpianist

Geef jezelf het gevoel alsof je een concertpianist bent: Zet je vingers op je toetsenbord en speel de klassieke stukken van onder andere Mozart, Beethoven of Chopin. Hierbij hoef je dus geen noten te kunnen lezen, vingerzetting is totaal onbelangrijk. Het help echter wel als je de stukken al wel kent, maar zelfs dat hoeft niet om er plezier aan te beleven. Wil je er iets serieuzer naar kijken dan kun je jezelf uitdagen om de uitvoering te benaderen zoals het zou moeten klinken; heb je bijvoorbeeld het juiste aanvangstempo, en kun je de versnellingen en vertragingen natuurgetrouw na-‘spelen’?
Link: http://touchpianist.com

3. Patatap

Grappig om te zien en horen wat voor geluiden en animaties er onder de toetsen zit. Mocht je na een poosje uitgekeken zijn, blijf dan nog even op de site en klik op de spatiebalk; Het beeldscherm krijg een andere kleur en daarmee ook andere geluiden en animaties onder de toetsen. Link: http://patatap.com

Mocht je uitgespeeld zijn en je nog steeds vervelen: ga dan nu wél je huiswerk maken of kamer opruimen! Of probeer mee te spelen met de hihat op 2 en 4 🙂