Inrichten van online lesruimte

Met dank aan Voetverzorging Dronten heb ik een ruimte gevonden om online les te gaan geven. Erg fijn dat ze de praktijkruimte – die op dit moment helaas tijdelijk gesloten is vanwege het coronavirus – beschikbaar stelt voor mij. Ik hoef er niets voor te betalen…dat zou ook wel raar zijn want de pedicurepraktijk bevindt zich in ons huis; Linda – de pedicure – is mijn vrouw 🙂
Ze heeft voor mij alvast ruimte vrij gemaakt (lief hè?).

Naar De Meerpaal

Toen moest ik nog wat ophalen uit m’n leslokaal in De Meerpaal.
Onder andere enkele lesboeken.

Het ijsbeertje kon ik niet alleen achterlaten

Elec.Piano en keyboard + standaards etc…

Het past goed in de auto (je voelt je toch weer een beetje muzikant – “On the road again” – al is het een kort ritje).

Weer thuis

Het vordert…

Uiteraard, wie hebben we daar…Roos! Ze komt poolshoogte nemen.

…Roos: “En hoe ga je dan de toetsen in beeld brengen?”

Nou, gewoon zo! (Patentaanvraag is in de maak)

Videobellen

Om te kunnen videobellen zijn er verschillende apps. Ik heb geen idee wat werkt, als voorbereiding heb ik alvast Facetime uitgeprobeerd (Jeetje, Harold, heb je dat nog niet eerder gedaan??), inlogcodes van Skype weer opgezocht. En al googelend lijkt Zoom ook wel iets te zijn wat goed werkt of gebruikt wordt.

Vertraging in videobellen

Iets later…
…Misschien wil ik teveel en lukt het niet duurt het langer voordat ik het voor elkaar krijg. Het probleem de uitdaging waarmee ik nu zit, is dat er vertraging in het beeld zit wat vanuit de telefoon (via wifi…) naar de laptop verzonden wordt. Een 2de probleem uitdaging is om het geluid goed beter te krijgen.

Op dit moment ben ik aan het kijken naar een webcam. Als iemand een beter idee heeft op tips, dan hoor ik het graag (Contact).