Eigen composities

Hieronder zijn enkele nummers die ik in het verleden geschreven heb. Vandaag geen tips of oefeningen. Behalve dan om een idee te krijgen om zelf een lied te bedenken.

Floating on Air

Het intro had ik al heel lang liggen; Ik wou een dalende baslijn, maar dan afwijkend van een standaard dalend basloopje (zie Slash-akkoorden). In 2006 was ik vaak in gedachte verzonken (vandaar mede – onder andere – de titel ‘Floating on Air’) en het nummer afgemaakt. De stukjes na het intro heb ik gezocht naar akkoorden met andere basnoten. De foto’s zijn allen gemaakt op Kreta (vakantie 2007). Op youtube heb ik nog vermeld dat het nummer niet af is. Bij deze is hij dus wel af 🙂

Before Sunset

Het intro (Ik hou van intro’s) wou ik juist een steigend basloopje (De akkoorden zijn daar afwisselend Eb en F…op andere basnoten) Het begin loopt misschien iets lang door. Bij het B-gedeelte heb ik akkoordsymbolen erbij gezet. Het nummer is rond 2010/2011 bedacht.

Solo op ‘I Wish’

Het leek te leuk om te kunnen improviseren op I Wish, Dat je met je linkerhand het basloopje speelt.
Vandaar deze video. Veelal gebruik ik pentatonisch (e g a b d) of mineur-blues (e g a bes b d) of E-dorisch (e fis g a b cis d).

Serenity

In 2013 bedacht en in de oefenruimte gespeeld met toenmalige band “Quasar”. Op dit moment heb ik alleen bladmuziek met aantekeningen erbij.
Het…intro…(Ja, ik hou va…oh, dat had ik al gezegd!) heb ik mij weer laten inspireren door akkoorden+andere basnoten. In dit geval is het niet zinvol om het af te spelen, omdat veel partijen niet hoorbaar zijn.