Dubbelgreep oefening

Vandaag heb ik een technische oefening in de aanbieding, leuk he?
Voor de dubbelgreep oefening heb je de c,d,e,f,g nodig.

Bij het afspelen krijg je alles achter elkaar te horen. Het is echter niet mijn bedoeling om zo ook alle oefeningen te spelen. Beperk je tot 3 oefeningen en herhaal die iets vaker dan twee keer. (Bijvoorbeeld oefening A, B, C doe je 4x). De volgende dag kun je een paar andere oefeningen uitkiezen en herhaal die enkele keren.

Oefening A

Oefening [A] is nog geen dubbelgreep. Bij deze oefening wil ik laten zien met welke noten en vingerzetting je te maken hebt.

Oefening [I] en [J]

Begin niet te snel met oefening [I] en [J].
(doe dat over enkele dagen, of volgende week).

Oefening [K]

Er is ook nog een oefening [K]. Deze heb ik een rode kleur gegeven; het zijn ook andere noten! Deze oefening is pittig want je moet je vingers behoorlijk strekken. Doe deze oefening alleen als je denkt en weet dat alle voorgaande oefeningen geen uitdaging voor je is en je afvraagt “heb je niet iets moeilijkers?”

Variaties

Bedenk je eigen (ritmische) variatie; bijvoorbeeld ‘in swing’ spelen. Of, in een andere toonsoort (of juist alle toonsoorten!).

De noten zou je hieronder moeten zien. Werkt het niet, of duurt het te lang met laden, klik dan hier: Dubbelgreep oefening.